Groentespies

Easyto Grill

Gegrilde groentespies

Bijgerecht:
voor 4 personen, 2 spiesen per persoon

Apparatuur:
een open BBQ met medium warmte bron of gesloten BBQ met temperatuur van 220 °C

Ingrediënten:
1 graffiti aubergine
1 groene courgette
1 rode Lamuyo paprika
zakje komijnzaad
dosette olijfolie
8 houten prikkers

Extra benodigdheden:
peper en zeezout

Bereidingswijze

Snijd als eerste de paprika in 4 grote plakken in de lengte van de paprika, verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de aubergine en de courgette in de lengte in plakken die net zo dik zijn als de paprika.

Besprenkel alle plakken met de olie en strooi vervolgens het komijnzaad erover. Gril de plakken aan iedere zijde gedurende 2 minuten en breng ze vervolgens op smaak met wat peper en zeezout.

Maak van de plakken 2 stapels, elke stapel beginnen en eindigen met paprika. Steek vervolgens vier prikkers door elke stapel en snijd tussen de prikkers alle plakken door. 

 

Tip

Erg lekker als gezond tussendoortje of snack of bij een visgerecht.





Probeer ook eens:

Geroosterde cherrytomaat  Gegrilde banaan  Gevulde paprika  Groentespies met masalakruiden  Geroosterde ananas en mango