Gevulde paprika

Easyto Grill

Gevulde Mediterrane paprika
met couscous

Hoofdgerecht:
voor 4 personen

Apparatuur:
een open BBQ met lage tot medium warmte bron of gesloten BBQ met temperatuur van 200 °C

Ingrediënten:
2 rode Lamuyo paprika’s
zakje Provençaalse kruiden
zakje zeezout

Extra benodigdheden:
500 g couscous

Bereidingswijze

Controleer eerst op welke zijdes de paprika’s het meest recht blijven liggen, zodat deze gevuld kunnen worden als je ze in de lengte doorsnijdt. Snijd de paprika’s in de lengte in tweeën. Verwijder de zaadlijsten.

Plaats de doorgesneden paprika’s in de aluminium bakjes (er zijn 2 bakjes). Verdeel de couscous over de 4 halve paprika’s en strooi de kruiden en het zout eroverheen. Vul de helften vervolgens met warm water totdat de couscous helemaal onder water staat.

Plaats de aluminium bakjes met de paprika’s op de BBQ met medium hittebron en rooster dit gedurende 15 minuten.

 

Tip

Erg lekker om door de couscous wat verse fijngesneden kruiden te mengen. En een klontje roomboter.




Probeer ook eens:

Geroosterde cherrytomaat  Gegrilde banaan  Groentespies  Groentespies met masalakruiden  Geroosterde ananas en mango