Gegrilde banaan met chocola

Easyto Grill

Gegrilde banaan met chocolade

Nagerecht:
voor 4 personen

Apparatuur:
een open BBQ met lage tot medium warmte bron of gesloten BBQ met temperatuur van 200 °C

Ingrediënten:
4 bananen
2 mandarijnen
zakje chocolade

Bereidingswijze

Leg de bananen op hun kant op de snijplank en snijd voorzichtig met een klein mesje de schil en de banaan in (let op dat de schil onderop niet wordt doorgesneden). Vouw en duw ze iets open als een kano. Vul de opening met de chocolade en plaats deze op de gril gedurende 20 minuten.

Snijd in de tussentijd de mandarijnen in tweeën en als de eerste 10 minuten verstreken zijn plaats je de mandarijnen naast de bananen op de gril met het vruchtvlees naar beneden gedurende 4 minuten. Draai ze vervolgens om met het
vruchtvlees omhoog en gril deze nog 6 minuten samen met de bananen.

Leg de bananen vervolgens op een schaal of bord en knijp de iets afgekoelde mandarijnen uit boven de gesmolten chocolade. Je kan de vulling er zo uit lepelen.

 

Tip

Erg lekker met een bolletje vanille ijs



Probeer ook eens:

Geroosterde cherrytomaat  Gevulde paprika  Groentespies  Groentespies met masalakruiden  Geroosterde ananas en mango